klantenservice

waarmee kunnen we je helpen

Bestellen bij April&October is eenvoudig. Volg gewoon het stappenplan.

Toch nog vragen? Stuur een mail naar hello@apriloctober.com wij komen dan zo snel mogelijk bij je in de lucht.

Stap 1 Shoppen
 • Kies jouw ideale tas en klik op ‘in shopping tote’. Nu kun je twee dingen doen; verder winkelen of direct naar jouw winkelmand gaan.
 • Klaar met winkelen? Via ‘Ga door naar afrekenen’ kom je bij de kassa.
Stap 2 Persoonlijke gegevens opgeven

Om je bestelling goed en snel te verwerken, hebben we enkele persoonlijke gegevens nodig. Bij het invullen ervan kun je direct een account aanmaken – heel handig voor je volgende bezoek.

 • Heb je al een account? Door je mailadres en wachtwoord in te voeren, worden al je gegevens automatisch ingevuld.
 • Wil je liever als gast bestellen? Dat kan uiteraard ook.
Stap 3 Verzend- en betaalmethode kiezen

Ook voor de verzending en de betaling bieden we maatwerk.

 • Kies je verzendmethode. We verzenden via MyParcel. Hierdoor ontvang je altijd een Track&Trace als je pakket onderweg is.
 • Hoe wil je betalen? Kies een van de aangeboden opties.
Stap 4 Controle en verzending

Je kunt de bestelling nu nog een keer controleren. Na het accepteren van de Algemene voorwaarden, klik je op bestellen. We sturen je dan automatisch door naar het betaalsysteem*. Zodra de betalingsopdracht is bevestigd, wordt de betaling verwerkt en voert April&October jouw bestelling uit. Je kunt je bestelling nu niet meer wijzigen.

*Alle betaaltransacties op www.AprilOctober.com worden beveiligd afgehandeld door het betaalsysteem van Mollie. Alle informatie die wordt uitgewisseld voor de uitvoering van de betaling, wordt gecodeerd via het SSL-protocol. Deze gegevens kunnen niet worden opgespoord, onderschept of gebruikt door derden. Ze worden ook niet bewaard in ons computersysteem.

Stap 5 Bevestigingsmail

Direct na je bestelling ontvang je een bevestigingsmail. Mocht je niet binnen enkele minuten na de bestelling een bevestiging ontvangen, dan kan er iets fout zijn gegaan;

 • Je provider ziet onze bevestiging mogelijk als spam. Check dan graag de spambox.
 • Wat ook wel eens gebeurt bij een bestelling: een typefoutje in je e-mailadres.

Geen zorgen: als je geen bevestiging hebt ontvangen, neem dan contact met ons op via hello@apriloctober.com.

Je kunt op Apriloctober.com op de volgende manieren betalen:

iDeal

Betalen via iDEAL is snel, veilig en eenvoudig. Je rekent af in de vertrouwde en beveiligde internet-betaalomgeving van je eigen bank. iDEAL wordt gebruikt door de meeste Nederlandse banken. Kies je bank en volg de stappen.

Creditcard

April&October accepteert ook creditcards. Die van Mastercard, Visa en American Express om precies te zijn. Selecteer je card en volg aansluitend de stappen.

Bancontact

Bancontact is de electronische betaalmethode van Belgie. Volg de gebruikelijke stappen.

Overboeking

Is een handmatige overschrijving naar de bankrekening onder vermelding van je ordernummer, je naam en besteld datum.

Verzendingen in Nederland

Bestellingen tot € 50,- versturen we gratis. Bij bestellingen boven € 50 brengen wij
€ 8,95 verzendkosten in rekening. Bestel je op een werkdag vóór 12.00 uur, dan streven we naar verzending op dezelfde dag. Tijdens sale-/promo-periodes en in vakanties kan het zo zijn dat we jouw bestelling de volgende dag versturen.

Verzendingen buiten Nederland

Voor zendingen buiten Nederland, maar binnen de EU brengen we altijd € 15 in rekening. Bezorging buiten Europa is ook mogelijk. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice.

Ben je toch niet helemaal tevreden? Dan kun je jouw artikel, ook volgens het Wettelijke herroepingsrecht, binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen.

Wil je rekening houden met onderstaande punten?

 • Stuur een mail naar hello@apriloctober.com en meld onder vermelding van je ordernummer welk item  je naar ons terug gaat sturen; Retouradres:
  APRIL&OCTOBER
  Waterweg 134
  3731 HP De Bilt
 • Artikelen retour zenden kan binnen 14 dagen ná ontvangst van je bestelling. Je kunt zelf een verzender kiezen. De kosten en risico van verzending zijn voor eigen rekening;
 • De artikelen dienen in originele staat én originele verpakking teruggestuurd te worden. De originele hangtags/labels mogen niet verwijderd en/of beschadigd zijn;
 • Voor een correcte verwerking gebruik je het retourformulier [link]. Vergeet niet dit volledig in te vullen (voor én achter) en bij de zending te voegen, anders kunnen we je zending niet retournemen;
 • Zorg voor een goede verpakking om transportschade te voorkomen;
 • Onderstaande items kunnen niet worden geretourneerd:
  • Artikelen die met korting zijn verkregen
  • Sale-items
  • Gepersonaliseerde tassen
  • Artikelen die gedragen, gewassen, beschadigd of gerepareerd zijn
  • Ongefrankeerde retourzendingen.

Tot slot nog even dit: April&October heeft er bewust voor gekozen om retourkosten voor rekening van de klant te laten komen. We willen namelijk graag dat je afgewogen keuzes maakt. Slim shoppen zorgt voor minder retouren en minder impact op het milieu.

Wil je bij nader inzien voor een andere optie gaan? Ook dat kan. Stuur je artikel zo snel mogelijk terug en bestel direct je gewenste exemplaar. Zo weet je zeker dat je niet misgrijpt. We vragen je wel een aankondigingsmail aan ons te sturen met je order- en klantnummer, dan weten we dat je een artikel wilt ruilen. Stuur een mail aan: hello@apriloctober.com

Voor het terugsturen van het te ruilen artikel kun je zelf een verzender kiezen. De kosten en risico voor de verzending zijn voor eigen rekening.

Retouradres:

APRIL&OCTOBER
Waterweg 134
3731 HP De Bilt

We bevestigen de ontvangst van je retourzending via e-mail.

Wat vervelend dat er iets mis is gegaan! Neem contact met ons op via hello@apriloctober.com en we zorgen snel voor een passende oplossing.