fbpx

Ken jij de 3 functies van de tas?

Voordat wij bij April&October aan ons avontuur begonnen om een eigen tassenmerk op te zetten, hebben we uiteraard diepgaand onderzoek gedaan. Wij kenden de 3 functies van de tas namelijk nog niet. En zo kwamen we erachter dat er een ware ‘damestasjeslezer’ bestaat in Nederland. Uiteraard hebben we deze tassenlezer gesproken. Yoeke Nagel heeft er zelfs een heel boek (Damestasjeslezen) over geschreven.

We waren vooral onder de indruk van de 3 functies die zij ontdekte. We delen deze wijsheden graag met jullie.

  1. Je tas is je vervoersmiddel

In een tas sjouw je spullen van de ene plek naar de andere. Van huis naar werk, van school naar kroeg, van festival naar hotelkamer, van trein naar vriendin. Je stopt er van alles in voor het geval dat, en als je iets nodig hebt kun je het blindelings pakken. Daarom hebben we onze April&October Belle tote met franjes lekker ruim gemaakt. We hebben de Belle Midi en de Belle Large. Je kan erin meenemen wat voor jou belangrijk is in je leven.

2. Je tas is je vriendin

Afspraak? Je tas is bij je. Je bent niet alleen. Ga je naar een bijeenkomst? Dan kun je je tas je plekje laten reserveren door ‘m alvast op een stoel neer te zetten terwijl jij nog even koffie pakt. Ken je niemand op een feestje? Tas is bij je. Je kunt er even in grabbelen om je een houding te geven, je kunt ‘m voor je borst houden als bescherming als je een ruimte binnenloopt waar je misschien niemand kent. Je bent niet alleen. ​Heerlijk om onze grote shopper bij je te hebben als New Best Friend. Of je zit alleen op een terras, je zet je tas naast je neer op de stoel, je hebt een lekker boek bij je of een fijn tijdschrift, en je bent niet alleen.

3. Je tas is je visitekaartje

Niemand koopt ‘de tweede van links’ als het om een nieuwe tas gaat. Je tas past bij je. Het geeft weer wat jij belangrijk vindt. Het is jouw stijl. Jouw fashion statement. Je kunt je ermee identificeren. In die zin is je tas je visitekaartje. Dit ben jij en daarom kies je voor deze tas. Meer nog dan schoenen of kleding is de tas hét middel om je te onderscheiden. Elke vrouw gebruikt of draagt haar tas op een andere manier. Sommigen gebruiken de tas alleen praktisch terwijl voor andere vrouwen het juist hét accessoire is om zich te onderscheiden. Symbolen voor vrouwelijkheid zijn niet alleen hoge hakken, een rok of lippenstift. Ook je tas is een belangrijk accessoire, de vorm, de grootte, het materiaal en de kleur al deze elementen vertellen wie jij bent…

Herkenbaar toch? Als je meer wilt lezen over de filosofie van de (inhoud van je) tas, dan raden we je aan om het boek Damestasjeslezen van Yoeke Nagel te lezen.